1 Ιουν 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ANIMATION

Η αστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία «ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ» προκηρύσσει  πανελλήνιο διαγωνισμό  δημιουργίας ταινίας animation, με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

1. Βραβεία:
    Α. Χρηματικό βραβείο 500 ευρώ στην πρώτη καλύτερη ταινία animation
    Β. Έπαινος στη δεύτερη καλύτερη ταινία animation.

Οι δύο δημιουργοί στη συνέχεια θα μπορούν να έχουν συνεργασία και απασχόληση στην εταιρεία «ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ» .
Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα της μη απονομής επάθλων, στην περίπτωση που η Επιτροπή κρίνει ότι τα έργα που κατατέθηκαν δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά κριτήρια του διαγωνισμού.

2. Χρόνος υποβολής βιογραφικών:
Μέχρι την  13 Σεπτέμβρη 2014   το αργότερο. Βιογραφικά που θα παραληφθούν μετά την ημερομηνία αυτή δε γίνονται δεκτά.

3. Διεύθυνση αποστολής βιογραφικών:
    Α) Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι αποστέλλουν  βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας:  theatremylife@gmail.com
Με θέμα: Για τον πανελλήνιο διαγωνισμό animation 2014.
    Β) Στη δεύτερη φάση θα ζητηθεί από τους υποψηφίους, μετά την επιλογή τους, δείγμα πρωτότυπης δουλειάς τους. Κάθε  δημιουργός οφείλει να προσκομίσει  μαζί με το έργο του:
 - Δήλωση του διαγωνιζομένου ότι αποδέχεται ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους του διαγωνισμού που αναγράφονται στην παρούσα προκήρυξη.
 - Από τους δημιουργούς που θα επιλεγούν θα ζητηθεί να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο animation πάνω σε κείμενα, ποιήματα. πρωτότυπες ιδέες και σενάρια νέων συγγραφέων που θα επιλέξει η εταιρεία. Αποδεκτές γίνονται οι ταινίες animation  που δημιουργήθηκαν με οποιαδήποτε τεχνική.

4. Κριτική Επιτροπή και Ανακήρυξη Βραβευομένων:
Τα έργα  θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που θα ορίσει η εταιρεία  «ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ».  Η Επιτροπή θα απονείμει ένα  Βραβείο και έναν Έπαινο.
Τα animation που θα ξεχωρίσουν θα προβληθούν δημόσια σε κινηματογραφική αίθουσα.
Οι δημιουργοί που δε θα βραβευτούν δεν υπόκεινται πλέον στους περιορισμούς δημοσιοποίησης ή οποιουσδήποτε άλλους.

5. Πνευματικά δικαιώματα:
Όλα τα πνευματικά δικαιώματα του έργου ανήκουν σ' αυτόν και στον συγγραφέα - σεναριογράφο, εκτός όσων αφορούν στα εξής:
 - στη δημόσια  προβολή του έργου κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής στην Αθήνα ή σε άλλους χώρους/τόπους ελεγχόμενους από την εταιρεία με  δαπάνη της εταιρείας και για ένα χρόνο από την ανακήρυξη των βραβείων.
 - στην παρουσίαση των μαγνητοσκοπημένων ταινιών της Τελετής Απονομής των Βραβείων οιαδήποτε στιγμή.

6. Καταβολή Βραβείων-Λύση διαφορών:
Τα χρηματικά έπαθλα καταβάλλονται στους βραβευόμενους συγγραφείς ως εξής:
Κατά το ήμισυ, την ημέρα της Τελετής Απονομής και κατά το έτερο ήμισυ, μετά την πάροδο τριών (3) μηνών από της Τελετής εάν δεν υποβληθεί εν τω μεταξύ ένσταση ή διεκδίκηση προς την εταιρεία σχετικώς με την πατρότητα ή πρωτοτυπία του έργου.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δικαιούται αλλά δεν υποχρεούται πριν από κάθε καταβολή να ζητήσει νομιμοποιητικά έγγραφα από τον Βραβευθέντα καθώς επίσης εχέγγυα για την πατρότητα ή πρωτοτυπία του βραβευομένου έργου. Σε περίπτωση αδυναμίας συναγωγής ασφαλών συμπερασμάτων, τη διαφορά κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια Αθηνών, που έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα επιλύσεως όλων των σχετικών διαφορών.

7. Ερμηνεία των όρων του διαγωνισμού:
Η Α.Μ.Κ.Ε.  «ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ»  ερμηνεύει ελευθέρως και συμπληρώνει τα κενά των διατάξεων της παρούσης προκηρύξεως.

8. Παραμονή animation στο αρχείο της εταιρείας:
Η εταιρεία  θα προχωρήσει σε δημιουργία και διάθεση  DVD  με τα καλύτερα animation του διαγωνισμού. Στο DVD  δε θα συμπεριληφθούν πρωτότυπες δουλειές των δημιουργών που ανήκουν εξ’ ολοκλήρου σε αυτούς, παρά μόνον τα animation που δημιουργήθηκαν πάνω σε κείμενα στα οποία η εταιρεία είναι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.

9. Αποδοχή όρων:
Οι συμμετέχοντες με την απλή συμμετοχή τους στο διαγωνισμό αποδέχονται τους όρους του.


Αθήνα, Ιούνιος 2014