<< Φεστιβάλ των Νησιών >> 2014


Λέσβος, Σύρος, Ικαρία, Χίος, Νάξος, Σάμος, Άνδρος, Σαντορίνη

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο, πολιτιστική πρωτεύουσα των νησιών για το 2014.

Μια παραγωγή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  <<ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ>>


Ανοίξαμε μιάν αγκαλιά να φωλιάσουν καλλιτέχνες…
Καλλιτέχνης για μας σημαίνει προσφορά, υπερευαισθησία, σημαίνει πως η τέχνη είναι η ζωή σου, ο τρόπος σου να αντιμετωπίζεις τον κόσμο, προσεκτικές επιλογές, στάση ζωής.
Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες με όραμα και ψυχή που αγαπούν τα νησιά και  προσφέρουν  και πιστεύουν  πως όλοι μαζί θα καταφέρουμε σπουδαία όνειρα. Για όλους όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο η ομάδα μας θα έχει πάντα μιαν ανοιχτή αγκαλιά.
Στόχος  μας να βοηθάμε, να ενθαρρύνουμε και να προστατεύουμε όποιον καλλιτέχνη μιλάει αληθινά, να αγωνιζόμαστε  για να μην πάψει ποτέ η αλήθεια να μιλιέται και να ‘χει πάντα έναν κόσμο που την πιστεύει και την μεταλαμπαδεύει.
Δίνουμε στο πολυτιμότερο αγαθό που γέννησε η χώρα μας… στον πολιτισμό… τη θάλασσα, τη γη και τον αέρα που του πρέπουν για να βγάλει φτερά και να δώσει πνευματική τροφή σε όλα τα νησιά. Με τέτοια τροφή θα μπορέσουμε ουσιαστικά να μεγαλώσουμε και  να κατακτήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ακρίτες των νησιών μας.
Για μας  ο άνθρωπος είναι η αξία, το χρήμα ο υπηρέτης του… κι έτσι όλες οι κρίσεις…  ξεπερνιούνται.
Μιχαήλ Δουκάκης Ηθοποιός – Πρόεδρος της α.μ.κ.ε  <<ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ>>

Χρονικό
2000: Λίγους μήνες μετά την αλλαγή της χιλιετίας γεννιέται η ιδέα. Έπειτα από αρκετές πρόβες παρουσιάζετε η πρώτη παράσταση (Όρνιθες) της τότε ομάδας που ονομάζονταν Μ.Ε.Θ.Ο.   Την παράσταση οργάνωσαν παιδιά 7 έως 13 ετών και παρουσίασαν μπροστά από μια αποθήκη κτήματος στη παραλία του χωριού Λουτρόπολη Θερμής  Λέσβου  στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα ο πολυχώρος  «Ιανός». Από τότε, κάθε καλοκαίρι,  παρουσιάζονται εκεί θεατρικές παραστάσεις της ομάδας. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα μεγαλώνει, ωριμάζει κι αρχίζουν παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε διάφορες περιοχές του νησιού.

2009: Η νέα ομάδα ονομάζεται πλέον ‘‘ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ’’. 

2010: Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων μπαίνουν  και  ποιητικές βραδιές, αφιερώματα, βραδιές μουσικής.

2011: Εμπλουτίζεται περισσότερο το πρόγραμμα.  Θέατρο,  βιβλιοπαρουσιάσεις, ποίηση, βιντεοπροβολές, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις. Έτσι δημιουργούνται τα φεστιβάλ που παίρνουν το όνομά τους από την τοποθεσία,  <<Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ιανός >>.

2012: (εν μέσω κρίσης) Προκύπτει επιτακτική ανάγκη για καθιέρωση αντιτίμου ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα και οι βασικές ανάγκες των καλλιτεχνών.

2013: Έπειτα από τρείς ανοιχτές ιδρυτικές συγκεντρώσεις στις πόλεις όπου είχε δημιουργηθεί καλλιτεχνικός κύκλος τα προηγούμενα χρόνια και μπορούσε να υποστηριχθεί το εγχείρημα (Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Αθήνα), ιδρύεται η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία <<ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ>>. Η ομάδα αποκτά νομική υπόσταση και κατοχύρωση, καταφέρνει με μικροχορηγίες να καλύψει τα βασικά έξοδα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης (όπως τα καλοκαιρινά φεστιβάλ αλλά και παραγωγές σε όλη τη χώρα). Πέρα από τις βραδιές με είσοδο ελεύθερη που συνεχίζει να διοργανώνει, εκδίδει και τα πρώτα εισιτήρια. Διοργανώνονται τα πρώτα εργαστήρια – σεμινάρια. Η ομάδα αποκτά πλέον πρόσβαση σε μεγάλους χώρους, αναγνωρίζεται και δημοσιεύεται το πρόγραμμα της εντός και εκτός νησιού και δίνεται στη διοργάνωση για πρώτη φορά μεγαλύτερη δημοσιότητα Πανελληνίως. Στόχος πλέον της εταιρείας όχι μόνο να ασχολούνται οι άνθρωποι με τις τέχνες αλλά οι καλλιτέχνες να μπορούν και να επιβιώσουν μέσα από την τέχνη τους που είναι η ζωή τους (παρά την επωνυμία της εταιρείας η ομάδα δίνει έμφαση σε όλες οι τέχνες μιας και πιστεύει πως όλες είναι μια αλυσίδα που βοηθά τον άνθρωπο να εξελιχθεί σε ανώτερο επίπεδο, να ωριμάσει πνευματικά).
Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναθέτει στην α.μ.κ.ε.  τον Οκτώβρη του 2013 τη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Παραμυθιών στη Λέσβο. Διάσημοι παραμυθάδες αφηγούνται και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους. Σε συνεργασία και με την υποστήριξη προγράμματος ΕΣΠΑ πραγματοποιείται λεπτομερής καταγραφή παραδοσιακών παραμυθιών σε όλα τα χωριά, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, τα οποία θα εκδοθούν τους αμέσως επόμενους μήνες σε βιβλίο.
Οι ανεξάρτητες παραγωγές της εταιρείας συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

2014: Γίνονται προτάσεις στους καλλιτέχνες που προσπαθούν χρόνια για πολιτιστική ανάπτυξη στα νησιά κι έχουν μια πολύ προσεγμένη πορεία στο χώρο, συσπειρώνονται και εντάσσουν τις εκδηλώσεις τους κάτω από την ομπρέλα μιας κοινής διοργάνωσης με την επωνυμία  <<Φεστιβάλ Αιγαίου>>.

Σύντομα έρχονται νέες προτάσεις συνεργασίες από νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου. Έτσι προχωρούν στη θεσμοθέτηση του εγχειρήματος με την επωνυμία <<το Φεστιβάλ των Νησιών>>.  Ξεκινούν τρείς νέες δράσεις για την ενίσχυση και ενθάρρυνση των καλλιτεχνών:
     1.    Πανελλήνιος διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας animation με βραβείο 500 ευρώ.
     2.    Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου από νέους συγγραφείς  με βραβείο 1000 ευρώ.
     3.    Καθιέρωση ειδικού βραβείου τιμής που συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο  1000 ευρώ για ‘‘το Φεστιβάλ των Νησιών’’ στον καλλιτέχνη ή την ομάδα που θα αποφασίσει η επιτροπή πως αξίζει αυτή την τιμή και χρειάζεται να ενισχυθεί ηθικά και οικονομικά η δράση του.

Πολιτιστική πρωτεύουσα
Κάθε άνοιξη γίνεται επιλογή ανάμεσα στα νησιά που πληρούν τα κριτήρια και έχουν την υποδομή για να φιλοξενήσουν  ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός, μιας και η πολιτιστική πρωτεύουσα φιλοξενεί τον κύριο όγκο των εκδηλώσεων.  Από το 2015 ομάδες από διαφορετικά νησιά θα καταθέτουν οπτικοακουστικό υλικό και αίτηση για συμμετοχή στο Φεστιβάλ και θα διενεργείται ηλεκτρονική ψηφοφορία για να επιλεγεί ο τόπος που θα αναλάβει τον τίτλο, την επόμενη χρονιά.  Στόχος είναι κάθε χρόνο να αλλάζει η πολιτιστική πρωτεύουσα των νησιών, να έρθουν σε επαφή καλλιτέχνες από διαφορετικές περιοχές, να γνωριστούν, ν’ ανταλλάξουν ιδέες  κι απόψεις, να αφήσουν δείγματα του έργου τους στην εκάστοτε πολιτιστική πρωτεύουσα, να στηριχθεί η επαρχία και τα νησιά.
Πολιτιστική πρωτεύουσα των νησιών για το 2014 είναι η Λέσβος.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο, πολιτιστική πρωτεύουσα των νησιών για το 2014.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ιούλιος  και  Αύγουστος        ΙΑΝΟΣ   (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)
Δίμηνο  εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (7 έως 17 ετών)
Το σεμινάριο  θα πραγματοποιείται δύο ημέρες την εβδομάδα (6 ώρες) στον Ιανό (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής) από τη γλύπτρια – κεραμίστρια  Λένα Τριανταφύλλου, την εικαστικό Φερενίκη Τσαμπαρλή, τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μούτση και τον ηθοποιό -  εικαστικό Μιχαήλ Δουκάκη.
 Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής (καθημερινά 6 με 8 το απόγευμα):  6973408357
Το κόστος συμμετοχής θα οριστεί  στη συνάντηση με τους γονείς  τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ώρα 20:00, στον Ιανό.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
7  Ιουλίου   ώρα 21:30        ΙΑΝΟΣ   (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)
<<Μια φορά κι έναν καιρό, με τραγούδι και χορό>>
Η Ομάδα Παραστάσεων  «ΠΑΡΑΛΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία πλαισιωμένη από χορούς και μουσικές της Ανατολικής Ευρώπης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια-διδασκαλία χορών:  Φλώρα Αντωνοπούλου
Αφήγηση-επιμέλεια κειμένων: Εύα Γιαννίκου
Τεχνική υποστήριξη:  Νίκος Αθανάσης, Βασίλης Δούκας
Επιμέλεια φορεσιών:  Αγγελική Ντανιλέβσκα, Σουζάνα Ρουντένκο,  Ολγα Πέτριβ,
Σοφία Ανδριώτου, Ευγενία Καραπάτσιου
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιώργο Καλλαρά για την ευγενική παραχώρηση του χώρου Φυσικής Αγωγής και Ρεφλεξολογίας  «ΟΜΥΟΣΤΑΣΙΣ»  για την προετοιμασία της ομάδας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
9 Ιουλίου, ώρα 21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Μάνια Παπαδημητρίου  «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία»
Η παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου πραγματεύεται το θέμα Μνήμη και τα συνεπακόλουθά της. Σε απόπειρα ανασκόπησης του παρελθόντος δίχως το στοιχείο της νοσταλγίας, επιχειρεί να φωτίσει τους μηχανισμούς που συγκροτούν εικόνες και ψευδαισθήσεις σε αναμνήσεις, στην προσωπική μνήμη του καθενός.
Σε μια χώρα που η σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν κυριαρχεί τυραννικά στην καθημερινότητα, η παράσταση αποδομεί την αλήθεια της συλλογικής μνήμης. Tα τέσσερα τελευταία χρόνια έννοιες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές μοιάζουν να μετασχηματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Ποια είναι η λύση για να αποφύγουμε το σοκ και να αντισταθούμε; Ποιος είναι ο τρόπος για να αντέξουμε την πραγματικότητα;
Ζούμε σε μια χώρα που όλα γύρω μας μάς λένε: «Θυμήσου… Τότε που… όπως γράφουν τα βιβλία… την παλιά την εποχή…. Τότε που οι γονείς μας ήταν στα θρανία… Όλα τότε ήταν πιο… κάπως… περισσότερο…» κι άλλα τέτοια συγκριτικά, που βγάζουν πάντα σκάρτο το παρόν κι εμάς μαζί του.
 Ας  προσπαθήσουμε να θυμηθούμε λοιπόν μια φορά δίχως νοσταλγία… να θυμηθούμε τα γεγονότα για να δούμε μήπως αυτό το εξιδανικευμένο χτες δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση; Μήπως είναι απλώς η δική μας η νεότητα που όπως αποχωρεί θέλει να κρατήσει μαζί της και όλα τα καλά και να μας αφήσει μόνο με τις λύπες; Και αν είναι ένα παιχνίδι των αισθήσεων του παρόντος η μνήμη του καθενός ξεχωριστά, τότε τί είναι η περίφημη συλλογική μνήμη; Όλα αυτά που μας μάθαιναν στο σχολείο να αγαπάμε; Η ιστορία, η ποίηση, τα τραγούδια, οι ζωγραφιές αυτών που συνιστούν όλα αυτά που μάθαμε πως είναι πατρίδα  όχι με την εθνικιστική έννοια αλλά με την έννοια της ταυτότητας και της καταγωγής;  Όλα αυτά που μοιάζουν να μετασχηματίζονται τα τρία τελευταία χρόνια σε κινούμενη άμμο και να αλλάζουν δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο μπροστά στα μάτια μας ; Τι γίνεται με όλα αυτά που ακόμα κι αν λάθος  μάθαμε να τα αγαπάμε… τώρα όμως έγινε και δεν αλλάζει;…


Γιατί η μνήμη είναι χημεία και όταν γράψει κάτι στην ψυχή του ενήλικα δεν ξεγράφει όσο κι αν το θέλουν οι εποχές. Τι θα κάνουμε λοιπόν με όλα αυτά; Και με την κατάθλιψη που ελλοχεύει να μας ρίξει η σημερινή μιζέρια; Μήπως το μόνο που μένει να κάνουμε για να αντισταθούμε είναι Τέχνη; Να φτιάχνουμε δομές για να δικαιολογούμε αυτές τις μνήμες; Για μένα αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντέξω την πραγματικότητα...
Μάνια Παπαδημητρίου κείμενα, τραγούδι
Άρης Γραικούσης πιάνο, τραγούδι
Σε περίπτωση εξάντλησης  των εισιτήριων για τις εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης θα υπάρχει δυνατότητα να δοθεί άλλη μια παράσταση την αμέσως επόμενη ημέρα. Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης θα έχουν γενική είσοδο 10 ευρώ.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
14   Ιουλίου, ώρα  21:30        ΙΑΝΟΣ (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)
ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
<<ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ>>
ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
16  Ιουλίου, ώρα  21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Παρουσιάζουν :
Μίλα,μήλα μαγικά  (διασκευή από το έργο The Big Magic του Brendan Murray)
Ο Μπόμπο, ο αφελής και ευκολόπιστος ήρωας του έργου, αποφασίζει να κόψει τα δέντρα για να φτιάξει φράχτες που θα τον προστατέψουν από έναν μεγάλο μπελά που πλησιάζει.
Η γη  όμως, για κακή του τύχη, σταματάει να γυρνά και έτσι ο Μπόμπο μαζί με το φεγγάρι ταξιδεύουν μέχρι το σκοτεινό βουνό, κολυμπούν στην σιωπηλή θάλασσα και διασχίζουν τον αδιαπέραστο ουρανό ψάχνοντας το μυστικό που θα την κάνει να γυρίσει ξανά.
Μετά από πολλές περιπέτειες και με την βοήθεια ενός αινιγματικού ξένου και ενός περίεργου ζώου το μυστικό αποκαλύπτεται.
Το έργο είναι ένα παραμύθι που φωτίζει τις σύγχρονες αγωνίες των παιδιών. Μέσα από το χιούμορ και την τρυφερότητα προσεγγίζει την ανάγκη για επικοινωνία, με τους ανθρώπους και την φύση,  με έναν πρωτότυπα αισιόδοξο τρόπο. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι μπορεί μια δύσκολη συνθήκη  να γίνει αφορμή για μια καινούρια αρχή.
Η ομάδα  ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ  ιδρύθηκε το 2006. Στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου για παιδιά.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Ομάδα Αστροναύτες
Μετάφραση : Αντζέλικα Τόμπρου
Παίζουν : Σαμψών Φύτρος (Φεγγάρι), Ντίνος Ποντικόπουλος (Μπόμπο), Δημήτρης Μικιός (Ξένος)
Σκηνικά : Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος
Κούκλες : Αγγελική Γουναρίδη
Μουσική : Τίμος Χατζηιωάννου                                  
Χορογραφία - Κίνηση : Ζυστήν Γκουσώ
Σκηνοθετική - δραματουργική επιμέλεια : Παούνοφ Αθανασιέφσκι
Τεχνική υποστήριξη : Βασίλης Εφραιμίδης 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
21  Ιουλίου        ΙΑΝΟΣ (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)
Σεμινάριο  από την Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου γιορτάζει τα 20 χρόνια της στο χώρο του τραγουδιού με το Σεμινάριο "Η Φωνή μου Μέσα στο Σώμα μου". Στη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες που αφορούν την αναπνοή, τη στάση του σώματος, τη συνεργασία με τους συνανθρώπους- συνεργάτες και την προσωπική ανάπτυξη μέσα από τη μουσική και, ιδιαίτερα, τη μοναδική φωνή του καθενός. Το σεμινάριο έχει ελάχιστη θεωρία και αποτελείται κυρίως από ασκήσεις, τις οποίες οι συμμετέχοντες παίρνουν φεύγοντας σε γραπτή μορφή, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.
Η ίδια έχει υπάρξει μαθήτρια της Μίρκας Γεμεντζάκη και του Σπύρου Σακκά.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε ανθρώπους για τους οποίους η φωνή αποτελεί στοιχείο της δουλείας τους, τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν απλώς να εξερευνήσουν τη λειτουργία της φωνής.

Σεμινάριο  από τον Λάζαρο Σαμαρά
O Λάζαρος Σαμαράς γεννήθηκε στη Γερμανία το 1972.
Έχει παρακολουθήσει  μαθήματα μουσικής στη μουσική σχολή "ΙΛΑΡΙΩΝ" Θεσσαλονίκης του Δημήτρη Χατζημπάλογλου στο Πιάνο και αργότερα και στο Ακκορντεόν. Οι τίτλοι σπουδών που ολοκλήρωσε έως το 2003 είναι: Πτυχίο Ωδικής, Πτυχίο Ειδικό Αρμονίας, Πτυχίο Αντίστιξης, Πτυχίο Φυγής με καθηγητή τον Χρήστο Δεληδήμο. και Δίπλωμα Μονωδίας με καθηγητή τον Τενόρο Σάκη Αραμπατζή.
Έχει υπάρξει για χρόνια συνεργάτης των Μανώλη Ρασούλη, Πέτρου Βαγιόπουλου, Πέτρου Δουρδουμπάκη, Γιώργου Σταυριανού κ.ά.
Το 2010, παρουσιάζεται επίσημα ως δημιουργός έχοντας στα χέρια του την πρώτη του δισκογραφική δουλειά (ορχηστρικά για ακκορντεόν- όλα δικές του συνθέσεις),  που κυκλοφορεί μέσω της συνεργασίας των L.a.m.b.ltd & FreeVoiceRecords και φέρει τον τίτλο: «NASMOS».
Το 2012 μας προτείνει τη δεύτερη δισκογραφική πρόταση, «ΣΤΑΓΟΝΕΣ»  που κυκλοφορεί από την Zeuxis music και τραγουδούν οι: Παντελής Θεοχαρίδης,ΑνδριάναΜπάμπαλη, Μαρία Σπυροπούλου, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.
Το 2013 παρουσιάζει «ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ»,  μια συνεργασία του με την νέα στιχουργό Σοφία Μ. Καραχάλιου. Τραγουδούν οι : Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Δήμου, Κώστας Μάντζιος και η Ειρήνη Χαρίδου.
Στη Μυτιλήνη παρουσιάζει το σεμινάριο με τίτλο: «Ακκορντεόν – Φωνή : Στόχος-Επιλογή-Διαλογή-Κατανόηση»
Ο Λάζαρος Σαμαράς εφοδιασμένος με την εμπειρία και την αισθητική  του, προτείνει έναν συνολικό τρόπο προσέγγισης –οπτικής  για μια μουσική πρόταση με ένα ακκορντεόν και μια φωνή, σε ανθρώπους με επαρκή, αλλά  όχι απαραίτητα άριστη, γνώση του οργάνου!
Η βασική ιδέα πίσω από την πρότασή του είναι οτι, όποιο κι αν είναι το παικτικό επίπεδο κάποιου στο ακκορντεόν, μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, αν προσαρμόσει ρεαλιστικά το ρεπερτόριο και την εκτέλεση του, στα μέτρα τα δικά του και της φωνής με την οποία συνεργάζεται...   
Τηλέφωνο κρατήσεων για τα σεμινάρια: (καθημερινά 6 - 9 μ.μ.) 6948549310. (Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
23 Ιουλίου, ώρα  21:30         ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Μουσική  παράσταση  -  Στων τραγουδιών τη γύρη
Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και ο Λάζαρος Σαμαράς προτείνουν να μας ταξιδέψουν στων τραγουδιών τη γύρη,  μια πρόταση που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια Ελλήνων δημιουργών –συνεργατών τους της Ελληνικής  διαχρονικής σκηνής.
Στον ηχητικό τους κήπο κατοικούν μουσικές στιγμές από τις τις δισκογραφικές δουλειές του Λάζαρου Σαμαρά, Nasmos (2010), Σταγόνες (2012) και Το βαλς του Απρίλη (2013) .
Θα ακουστούν, επίσης, δισκογραφικές συμμετοχές της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, καθώς και ξενόγλωσσες  μουσικές εκπλήξεις.
Τραγούδι : Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Ακκορντεόν, Επιμέλεια : Λάζαρος Σαμαράς

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
30 Ιουλίου, ώρα 21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
« Φεύγουσα κόρη »
Με καμβά το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ‘Μια ψυχή’
πλέκονται στους ήχους του κλαρίνου και ξετυλίγονται παραμύθια, νανουρίσματα και μοιρολόγια
Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη
Η Μίρκα Γεμεντζάκη υπήρξε η δασκάλα φωνής που με τον μαγικό της τρόπο αναζητούσε με τον κάθε μαθητή της τη μοναδική βαθύτερη ουσία και ρίζα της φωνής του. Η παράστασή της «Φεύγουσα κόρη» υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την ηθοποιό Ρηνιώ Κυριαζή την οποία οδήγησε σε ένα ταξίδι έρευνας και καταγραφής υλικού παραμυθιών, αφηγήσεων, τραγουδιών, νανουρισμάτων αλλά κυρίως μοιρολογιών που μελέτησε δίπλα σε μοιρολογίστρες που δέχτηκαν να της διδάξουν την τέχνη αυτή.
Tο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ‘Μια  ψυχή’ έδωσε τον απαραίτητο καμβά για να ξετυλιχθεί το νήμα του κύκλου της ζωής μέσα από το νανούρισμα, το παραμύθι, το μοιρολόι της μάνας, της γιαγιάς και της κόρης. Ο λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η αυθεντική διάλεκτος των παραμυθιών υποδηλώνουν μουσικά την έκφρασή τους και οδηγούν τον ηθοποιό στην τέχνη της αφήγησης. Ξεχασμένοι ήχοι και τρόποι ευελπιστούν να  φέρουν τον κάθε θεατή κοντά στο δικό του παρελθόν και τόπο.
Η παράσταση  πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πάτρα στο θέατρο Λιθογραφείον, τον Δεκέμβριο του 2005, μεταφέρθηκε στο θέατρο Φούρνος στην Αθήνα και έπειτα παίχτηκε στο θέατρο του Νέου Κόσμου μέχρι τον Ιανουάριο του 2007. Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Δημητρίων 2006 και στο φεστιβάλ ‘Προτάσεις’ της Πειραματικής σκηνής τέχνης 2012, τη Σκιάθο μετά από πρόσκληση του Μουσείου Παπαδιαμάντη, την Κω, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Μυτιλήνη, τη Μεθώνη και την Κυπαρισσία ,τον Άγιο Στέφανο Αττικής, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, το Καπέσοβο και το Γρεβενίτι Ζαγορίου, το Μέτσοβο, τα Πράμαντα Τζουμέρκων, τους Γαργαλιάνους, την Ελευσίνα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχυλείων, την Κύπρο και τη Χίο, το Αγρίνιο, τις Σέρρες, τη Λάρισα, την Κέρκυρα και την Καβάλα μετά από πρόσκληση των αντίστοιχων ΔηΠεΘε. Η ‘Φεύγουσα κόρη’ παρουσιάστηκε εκτός Ελλάδας καλεσμένη στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ ‘Brave festival’ στο Wroclaw της Πολωνίας το 2008.
Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη
Ηθοποιός; Ρηνιώ Κυριαζή
Κλαρίνο: Μανούσος Πλουμίδης
Κοστούμι: Μανώλης Καρυωτάκης
Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασταράς
 

Για την ερμηνεία της στην παράσταση αυτή η Ρηνιώ Κυριαζή ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2007
Ανεπανάληπτη εμπειρία, η Κυριαζή (δασκαλεμένη από τη  Γεμεντζάκη) απέδειξε φύση μουσικού οργάνου. Άρθρωση ακέραιη, υπόκριση ανυπόκριτη. Κατόρθωσε να μετασχηματίσει τα ηθογραφικά και λαογραφικά στοιχεία σε αδιαχώριστα ποιητικά σήματα μιας οριακής διήγησης.
Δ.Ν.Μαρωνίτης  ΤΟ ΒΗΜΑ
Η Γεμεντζάκη γνωρίζει να αντλεί από ένα μεταλλείο ατόφιο μετάλλευμα. Γνωρίζει να ανακαλύπτει μέσα στο κείμενο τις δεσπόζουσες μελωδίες, τις συνηχήσεις, τις διαφωνίες και να τις σωματοποιεί. Για τη Γεμεντζάκη το ανθρώπινο σώμα, ολόκληρο είναι ένα υπέροχο μουσικό όργανο. Η Κυριαζή συγκρότησε μια συμφωνία ήχων, μελισμάτων, σωματικών ρυθμών, στάσιμων, παύσεων και σημαινουσών σιωπών που στήριζαν τη διάνοια και το ήθος των λόγιων και των λαϊκών κειμένων.   
Κώστας Γεωργουσόπουλος ΤΑ ΝΕΑ
Η Ρηνιώ Κυριαζή στη σκηνή παίζει μια παράσταση-παρτιτούρα γραμμένη στο σώμα της: Μιλώντας ή τραγουδώντας, αλλάζει ρόλους, φωνές, διαθέσεις, κι ο θεατής αναρωτιέται πότε αναπνέει. Ακόμα και καθισμένη στην καρέκλα δημιουργεί μια πληθώρα κινήσεων μέσα απ' τη φωνή, την ταλάντευση του σώματος και το πιο ελαφρύ σκίρτημα των χεριών.                                  
Έφη Μαρίνου Ελευθεροτυπία
Τη συγκίνηση που μου μετέφερε το κορίτσι αυτό με τα γυμνά πόδια και τη γυμνή φωνή την κρατάω σαν φυλαχτό. Σπάνιο.
Γιώργος Σαρηγιάννης ΤΑ ΝΕΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
2-3 Αυγούστου        ΙΑΝΟΣ  (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)
Σεμινάριο πάνω στη φωνή με την ηθοποιό Ρηνιώ Κυριαζή.
Η Ρηνίω Κυριαζή στα μαθήματά της συνδυάζει τρείς διαφορετικές μεθόδους φωνής  που αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργικά.  Η μέθοδος της Μίρκας Γεμεντζάκη αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα ως το τελειότερο μουσικό όργανο που για να ηχήσει με τον μοναδικό τρόπο που υποβάλλει το σχήμα και η ψυχή του κάθε ανθρώπου θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τις περιττές εντάσεις που του επιβάλλουμε. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα από όλα να αποκαταστήσουμε τη φυσική λειτουργία της αναπνοής. Μόνο έτσι μπορούμε να παράγουμε τον ήχο που θα το δονεί και που συνεχώς θα μας εκπλήσσει με τις εντάσεις το εύρος και τα χρώματα του. Η μέθοδος της Kristin Linklater με άξονα επίσης την απελευθέρωση της φυσικής φωνής επικεντρώνεται στην εμβάθυνση του νοήματος των λέξεων και την απεύθυνση. Η μέθοδος του Roy Hart μέσα από αρχικά πολύ ελεύθερους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς ανοίγει ακόμα περισσότερο το πεδίο της εξερεύνησης, της φαντασίας και της έκπληξης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε ανθρώπους για τους οποίους η φωνή αποτελεί στοιχείο της δουλείας τους, τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν απλώς να εξερευνήσουν τη λειτουργία της φωνής.
Τηλέφωνο κρατήσεων για τα σεμινάρια: (καθημερινά 6 - 9 μ.μ.) 6948549310. (Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
6 Αυγούστου, ώρα  21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Θερινά  παιχνίδια και ασπρόμαυρη τζαζ.
Ιωάννα Μαρία Αβραάμ, Αλέξανδρος Μακρύς
Δυο πιανίστες σ΄ενα πιάνο.
Φιλική συμμετοχή:  Μιχαήλ Δουκάκης
Τέσσερα χεριά στο πιάνο δίνουν ζωή στο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας και στα παιδικά παιχνίδια.
Γίνονται η υπόκρουση για μια βουβή ταινία του Chaplin και αρπάζουν με ζωντάνια το ρυθμό της τζαζ.
Αφηγηματική, αφελής, κινηματογραφική και παλλόμενη, η μουσική χτυπάει τις πόρτες διπλανών τεχνών και καλεί φίλους να απολαύσουν τη συνάντηση... 
Μια παράσταση με νεραιδόσκονη,  χρώματα και ασπρόμαυρη  γοητεία.
Medley από το "Ονειρο θερινής Νυκτός" , F.Mendelssohn
• Jeux d'enfants, G.Bizet
• Le Boef sur le toit, D.Millaud
Sinfinonietta, N.Kapustin, 1ο και 4ο μερος
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
11  Αυγούστου , ώρα  21:30        ΙΑΝΟΣ (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)
Η σιωπή τραγουδά και χορεύει, παίζει θέατρο, αισθάνεται, εκφράζεται, γελά... Η ομάδα ΑΗΧΟΣ, άτομα με περιορισμένη ή πλήρη ακοή, εμβοές, βαρηκοΐα, χρήστες ακουστικού ή κοχλιακού εμφυτεύματος, μπαίνει βαθιά στο χώρο των καλλιτεχνικών δρώμενων. Στη Μυτιλήνη υπάρχει ο Σύλλογος Ατόμων με προβλήματα Ακοής που υπηρετεί την Τέχνη μέσα από τη μαγεία της εναλλακτικής γλώσσας, της Ελληνικής Νοηματικής.  Η Μάρω Παπαδημητρίου, μέλη του Δ.Σ. και μαθητευόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, ανεβάζουν ένα κωμικό στιγμιότυπο και τραγουδούν για σας με άηχους στίχους. Το καλοκαίρι του 2014,  αφιερώνουν και κάνουν καντάδα στο αυγουστιάτικο φεγγάρι. 11/8/14. Συνοδεύουν εθελοντές βαρήκοοι μουσικοί.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
13 Αυγούστου, ώρα 21:30         ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Δημήτρης Μπίτος  -  Παράσταση για τον Γιάννη Σκαρίμπα
Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει  το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα ' Ο κύριος του Τζακ. Πατς κι απαγάι'
Σε ποιο χρόνο κλίνεται ο Έρωτας, σε τι έδαφος φυτρώνει η συνάντηση; Ο αιρετικός, συγγραφέας, ποιητής και κλόουν Γιάννης Σκαρίμπας ερωτά κι αμφισβητεί όλους τους δρόμους που οδηγούν στη λύτρωση... Κι ακολουθεί το μονοπάτι της αλμύρας για να μιλήσει για τη Χαμένη Εδέμ της καρδιάς.
Ερμηνεία - Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μπίτος
Παραγωγή ΑΣΙΠΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
18  Αυγούστου, ώρα  21:30        ΙΑΝΟΣ  (παραλία Λουτροπόλεως Θερμής)


Passport project
«γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ' τις πατρίδες»
Μετά την επιτυχημένη πορεία της στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια (συχνά πρώτο στην προτίμηση του κοινού, με βάση τα στοιχεία του Αθηνοράματος) η μουσικοθεατρική παράσταση ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Ένα ιδιαίτερο θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο, την αφήγηση και τη μουσική και πραγματεύεται τη σχέση μας με το ξένο, το «άλλο», το διαφορετικό.
Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του, γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση, τη μουσική και 20 διασκευασμένα τραγούδια -σύγχρονα, δημοτικά, παραδοσιακά και ethnic- τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο, αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας.
Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός - αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του '22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.
Τραγούδι, κείμενα, ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής
Ηλεκτρικό μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, piano: Απόστολος Καλτσάς
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση) – νέυ: Νίκος Παραουλάκης
Video: shoot the band
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
20 Αυγούστου,  ώρα 21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Quartet
Η μεσόγειος είναι η γη
“Όποια ακτή βρέχει η μεσόγειος γεννά τραγούδια...κι όπου γεννιούνται τραγούδια ανθίζουν άνθρωποι κι ευχές...”
Τρείς  μουσικοί και μια φωνή “πειράζουν” τραγούδια της Ελλάδας και της Μεσογείου. Σμυρναίικα, δημοτικά, παραδοσιακά, αραβικά, τούρκικα, ισπανικά, κάτω - ιταλιάνικα αλλά και σύγχρονα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο μαζί με κείμενα και αυτοσχεδιασμούς
φτιάχνουν μια ενδιαφέρουσα σπονδυλωτή μουσική ιστορία...
Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα:
Φωνή,κείμενα: Γιάννης Κωσταρής
Frame, drums, στάμνα, καμπάνες, ιδιόφωνα, berimbaw, didgeridoo, σφυρίχτρες, άρπα : Soli Barki
Σαξόφωνο σοπράνο, φλογέρες: Δημήτρης Χουντής
Ηλεκτρ. μπάσο,loops,εφέ, ακορντεόν: Απόστολος Καλτσάς
Σκηνοθετική επιμέλεια : Βαλεντίνη Σιόβα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
Γιάννης Κωσταρής
Σπούδασε ιστορία στη Φιλοσοφική σχολή, θέατρο στην Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και φωνή στο Εθνικό ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Υποκριτικής και Φωνητικής στην Νέα Υόρκη στο HBC studio και στο Jack Eppler's Private Vocal Studio.'Έχει συνεργαστεί με διάφορες θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα στην Αθήνα και στην Αμερική. Το 2011 δημιούργησε τον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87 και έγραψε την μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”, στην οποία και πρωταγωνιστεί.
Δημήτρης Χουντής
Σαξοφωνίστας. Έχει συνεργαστεί με τους Θάνο Μικρούτσικο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Χαρούλη, Σταύρο Λάντσια και άλλους. Επίσης έχει εμφανιστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Απόστολος Καλτσάς
Μπασίστας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ωδείο Τέχνης του Γιώργου Φακανά. Υπήρξε για χρόνια μέλος του συγκροτήματος "Υπόγεια Ρεύματα" κι έχει συνεργαστεί με τα σχήματα "'Ανεμος", "Τρίφωνο", τον Απόστολο Ρίζο, τον Dirk Pollak (Mecano), τον Θάνο Μικρούτσικο και πολλούς άλλους. Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Μυθοτοπία" όπου συμμετέχει μια πλειάδα από τους καλύτερους Έλληνες jazz μουσικούς, ενώ ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος κ.α. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά.
Soli Barki
Κρουστός. Η μουσική του είναι γέφυρα από την παράδοση στην τζαζ, από τα Βαλκάνια στην Αφρική.
Ο Soli Barki διακρίνεται για την τελετουργία που δημιουργεί με ιδιαίτερα όργανα απ’ όλο τον κόσμο, όπως μπεριμπάο, ντιτζεριντού, σφυρίχτρες αλλά και ιδιόφωνα σαν τη στάμνα, τα κουδούνια, τα σείστρα, τα κρόταλα. Ήχοι ορμητικοί, δραματικοί, αποφασιστικοί, μεγαλόπρεποι παράγονται από τα κρουστά με μεμβράνες, το νταούλι, το τουμπερλέκι, το μπεντίρ, το bongos.Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Μίμης Πλέσσας,Νότης Μαυρουδής,η Νένα Βενετσάνου,ο Ross Daly κ.α.
Βαλεντίνη Σιόβα
Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen.Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Zp87.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
27 Αυγούστου, ώρα  21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
«ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ»
Με την συμμετοχή ηθοποιών  στο ρόλο του Αφηγητή
Συνθέτης και εκτελεστής  της μουσικής στην παράσταση «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του κορυφαίου δημιουργού Robert Wilson την  οποία  παρακολούθησαν πάνω από 70.000 θεατές και η οποία απέσπασε το βραβείο UBU ως η καλύτερη παράσταση που ανέβηκε στην Ιταλία την θεατρική περίοδο 2013.
Ο κορυφαίος  συνθέτης και πιανίστας παίζει  τη μουσική που συνέθεσε για την «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» όπως παιζόταν στη  παράσταση με ένα πιάνο και μαζί με το ηχητικό τοπίο της (sound design), που προσαρμόσαμε ειδικά για την συναυλία αυτή, μέσω του οποίου θα περάσουμε στο  δεύτερο μέρος όπου θα παρουσιαστούν  10 μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή  Κ.Π.Καβάφη σε μία προπάθεια να αποδοθούν με τον τρόπο που πρωτοδημιουργήθηκαν, με ένα πιάνο και μια φωνή. Τα τραγούδια μαζί με  τα ποιήματα που θα απαγγέλει ο ηθοποιός θα ενώνονται με μουσική η οποία θα διαπερνά όλο το έργο και το κάθε ένα τραγούδι θα προβάλει σαν μία ξεχωριστή εικόνα ενός ενιαίου σύμπαντος,  ενώ θα χρησιμοποιηθούν και εξωτερικές ηχητικές πηγές (φωνές ηχογραφημένες, ηχητικά τοπία).
Από τις 21 Ιουνίου 2013 όπου έκανε την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ναυπλίου μέχρι και σήμερα έχει δώσει 24 συναυλίες σε θέατρα στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Κύπρο.
Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου, Αφήγηση: Στέλλα Αντύπα, Μιχαήλ Δουκάκης, Ηχοληψία: Αντρέας Βαιτούδης
Σχεδιασμός ήχου: Studio 19 - Κώστας Μπώκος , Βασίλης Κουντούρης / Αντρέας Βαϊτούδης,  Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Κλαδούρης


ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1997 στο Royal College of Music στο Λονδίνο με καθηγήτρια την Irina Zaritskaja. Ως πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, καθώς και με  ερμηνευτές όπως οι Μαρία Δημητριάδη, Μαρία Φαραντούρη, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Τάνια Τσανακλίδου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Ειρήνη Καράγιαννη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Χάρης Ανδριανός, Άλκιστης Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης κ.α., δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το χειμώνα του 2008 συμμετείχε σε συναυλίες των Lucio Dalla , Madeleine Peyroux , Lara Fabian και του Justin Hayward.
Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Λαμίας κ.α, έχοντας γράψει τη μουσική για πάνω από σαράντα θεατρικές παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει οι Robert Wilson, Νίκος Μαστοράκης, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Σταμάτης Φασουλής, Αντώνης Καλογρίδης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Μπέζος, Πέμη Ζούνη, Ισίδωρος Σιδέρης, Γιάννης Ιορδανίδης, Θοδωρής Γράμψας κ.α. Έχει γράψει τη μουσική για την ταινία «Γλυκιά μνήμη» του Κυριάκου Κατζουράκη καθώς και για δύο ταινίες μικρού μήκους.
Είχε την μουσική επιμέλεια  και είχε και την ευθύνη της διδασκαλίας των χορικών της πρωτότυπης μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι  στην δεύτερη αναβίωση της παράστασης των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη  που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στην Κίνα το 2008 από το Θέατρο Τέχνης.
Το 2011 επιλέχτηκε από τον αμερικανό σκηνοθέτη Robert  Wilson για να συνθέσει τη μουσική καθώς και να παίζει πιάνο στην παράσταση  «Οδύσσεια» που σκηνοθέτησε την θεατρική περίοδο 2012-13 σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Piccolo teatro (Μιλάνο).
Παράλληλα το χειμώνα του 2012 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο για την καινούργια του ταινία με τίτλο «Η Άλλη θάλασσα», η οποία και σταμάτησε μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Έχει εκδόσει δυο προσωπικούς δίσκους με τη Μαρία Δημητριάδη (Δον Κιχώτες) και τον βαρύτονο Τάσο Αποστόλου (Στην ίδια ζωή), ενώ τραγούδια του συμπεριλαμβάνονται σε δίσκους της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Τάνιας Τσανακλίδου και Μάριου Φραγκούλη (SONY CLASSICAL NEW YORK). Το 2013 εκδόθηκε σε CD η μουσική του από την παράσταση  «Οδύσσεια».
Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μικρότερα σχήματα στην Κύπρο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βαλτιμόρη, Λονδίνο, Τόκιο, Οζάκα, Ναγκόγια, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Αλεξάνδρεια, Νότια Αφρική και  Πεκίνο .
Το καλοκαίρι του 2013 παρουσίασε σε συναυλίες στην Ελλάδα την μουσική παράσταση «Από τη Οδύσσεια στοην Ιθάκη του Κ.Π.Καβάφη» με μεγάλη επιτυχία ενώ στις 24-26 και 27 Σεπτεμβρίου  2013 πραγματοποίησε 3 συναυλίες solo improvisation piano concerts στο Μιλάνο, Παβία και Κρεμόνα.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Τέχνης «Μύκητας» με την οποία παρουσίασαν την παράσταση – performance “Επιτέλους Αδιέξοδο.”, τον Μάρτιο του 2012 στον χώρο του Baumstrasse – Δρόμος με δέντρα  και “ Το Φευγιό ” του Γ. Χαδιώτου στην Κάσο τον Φεβρουάριο του 2010
Το 2011 βραβεύτηκε με το βραβείο Δημήτρης Μητρόπουλος από το Θεατρικό Μουσείο της Ελλάδας και επίσης πήρε βραβείο για τη μουσική του στο «Τρίτο Στεφάνι» (2009-2010 Εθνικό θέατρο) στα βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα.
Από το 2005 διδάσκει στις Ανώτερες Δραματικές σχολές του Θεάτρου Τέχνης και Πράξη Επτά.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
3 Σεπτέμβρη,  ώρα 21:30        ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Παράσταση από τους <<ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ>>


Τηλέφωνο για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων για τις εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο της Μυτιλήνης, καθώς και για όσους θέλουν να γίνουν αρωγά μέλη της ομάδας (12 με 3 μ.μ.) :  6972604586

Καλό πολιτιστικό καλοκαίρι!